Uitspraak bestemmingsplan Welsum later

Op 11 november 2014 was de zitting bij de Raad van State voor de behandeling van het ingestelde beroep tegen het bestemmingsplan “Welsum, Noordwestelijke Ontwikkeling.” Normaal bedraagt de termijn voor het doen van een uitspraak zes weken. De Raad van State heeft de gemeente voor de tweede keer laten weten, dat de termijn voor een uitspraak verlengd wordt. De Raad van State heeft telefonisch gemeld dat de uitspraak over enkele weken te verwachten is. Dit betekent dat er nog geen duidelijkheid is over het bestemmingsplan. Aangezien de bouw van de woningen in Welsum bij het Middelstuk afhankelijk is van de uitspraak, kan er dus nog niet gestart worden.

Het plangebied ligt in het noordwesten van het dorp Welsum en sluit aan op de bestaande bebouwing en bestaande functies in het dorp. Het plan voorziet in de bouw van dertien starterswoningen, zes twee-onder-een-kapwoningen en twee vrije kavels. Pas nadat de Raad van State een definitieve uitspraak heeft gedaan, kan een besluit worden genomen over de omgevingsvergunning.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Olst-Wijhe wil 25.000 euro voor nieuwe invulling kerken

FOTO: kerk Olst. De gemeente Olst-Wijhe wil aanspraak maken op budget dat ...