Minder misdrijven, maar meer verdachten in Oost Nederland

Het is in 2014 veiliger geworden in de politie-eenheid Oost-Nederland. Het aantal misdrijven daalde met tien procent en het aantal verdachten dat werd afgehandeld, steeg met negen procent. Vooral het aantal woninginbraken, straatroven en overvallen daalde fors. Deze trends zijn in alle districten van de eenheid zichtbaar. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers over 2014. De cijfers werden op maandag 2 februari gepresenteerd door de heer Stoffel Heijsman (politiechef Oost-Nederland) alsmede de heer Hubert Bruls (regioburgemeester Oost-Nederland) en de heer John Lucas (plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in het arrondissement Oost-Nederland.

Het is het tweede jaar dat de politie nationaal is georganiseerd en ook in Oost-Nederland als één geheel werkt. “We zijn een grote organisatie die op dit moment wordt opgebouwd en ik ben daarom blij dat we ondanks alles, de veiligheid in onze steden, dorpen en buurten zien toenemen”, zegt politiechef Stoffel Heijsman. “Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het succes niet alleen aan de politie te danken is. We werken samen met onder meer gemeenten, het openbaar ministerie en burgers en het succes mag dan ook mede aan hen worden toegeschreven. Maar dat doet niets af aan de inzet en de expertise van de politiemensen, die telkens weer beschikbaar en inzetbaar zijn voor de aanpak van problemen in buurten en wijken, naast het beslag dat de reorganisatie van de politie legt op medewerkers en organisatie”.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Iesselzotten en Salland1 komen met TOP 11 x 11 Carnavalskrakers

Corona of geen corona, het carnaval gaat gewoon door. Zoals ieder jaar ...