Toch nog een beetje transparantie over Stadskantoor

De gemeente wil de geheimhouding op deelbudgetten in de laatste fase van de bouw van het Stadhuiskwartier gaan opheffen. Verder moet er bij nog aan te besteden opdrachten voor een aanbestedingsvorm gewerkt worden met een zogenoemd plafondbedrag. Dat stelt het college voor aan de raad. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad hierover op 18 februari een beslissing neemt. Het Stadhuiskwartier is inmiddels zo ver gevorderd, dat nog maar een relatief klein bedrag aan opdrachten hoeft te worden uitgezet.

Daarnaast is de ruimte om tegenvallers op te vangen beperkt. Met het instellen van een maximaal aanbestedingsbudget per deelproject (het plafondbedrag), beperkt de gemeente het risico voor overschrijdingen. Van de 65,4 miljoen voor het stadskantoor is nu nog 7,5 miljoen beschikbaar. Dat is dus beschikbaar voor zes projecten. Dat zijn de verbouwing van de eerste verdieping van de Hereeniging, de totale inrichting van het gebouw, het verbouwen en inrichten van de nieuwe raadzaal, de beveiliging, de keuken en de buitenruimte. Deze buitenruimte betreft alle ruimte in en om het stadhuis.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...