Groenlinks Deventer opent meldpunt vuurwerkoverlast.nl

Vandaag heeft GroenLinks Deventer het meldpunt vuurwerkoverlast geopend. Schade, overlast en gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen gemeld worden op www.vuurwerkoverlast.nl. Het meldpunt is een initiatief van 25 gemeentelijke en provinciale afdelingen, waaronder GroenLinks Deventer.

Vorig jaar kwamen op het landelijke meldpunt bijna 90.000 meldingen binnen. Dat was 10 procent meer dan het jaar daarvoor. Naar aanleiding van de overlast in voorgaande jaren hebben ruim 30 gemeenten vuurwerkvrije zones ingesteld. De Tweede Kamer besloot bovendien de afsteektijd in te korten. Op Oudejaarsdag mag dit jaar pas vanaf 18:00 uur vuurwerk worden afgestoken, dat was 10:00 uur.

Via het meldpunt brengt GroenLinks in kaart of de vuurwerkvrije zones effect hebben en of het inkorten van de afsteektijden tot minder overlast leidt. Op plekken waar nog veel overlast is, zal GroenLinks gemeenten adviseren om volgend jaar een vuurwerkvrije zone in te stellen.

GroenLinks zet zich in voor een vrolijke en feestelijke jaarwisseling, zonder overlast en slachtoffers. Het liefst ziet de partij dat vuurwerk met Oud en Nieuw niet meer door amateurs wordt afgestoken, maar er in plaats daarvan vuurwerkshows worden georganiseerd door professionals. GroenLinks Deventer is er voorstander van dat de gemeente in overleg met bewoners in iedere wijk een plek kiest waar op Oudjaarsnacht vuurwerk mag worden afgestoken.

Aan de hand van de ervaringen uit Deventer zal GroenLinks voor volgend jaar nagaan of het wenselijk is om ook in Deventer vuurwerkvrije zones in te stellen en een centrale vuurwerkshow te organiseren. Fractielid Tjeerd van der Meulen: “Wij zijn geen vuurwerkhaters. Afsteken van vuurwerk in de oudejaarsnacht is een mooie traditie die het behouden waard is. Overlast, schade en slachtoffers, ook in de dagen eromheen, horen er niet bij! Liever meer plezier met minder vuurwerk.”

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Heel veel bezwaar tegen plaatsing van 9 windturbines van 225 meter hoog langs A1 bij Deventer

De gemeente Deventer heeft ruim 650 reacties met voornamelijk veel kritiek en ...