De gemeente Raalte heeft de bodemprocedure verloren over een stortgat bij de boerderij van oud-wethouder Haarman. De gemeente draait nu zelf op voor opruimkosten van circa 200.000 euro.

Raalte moet saneringskosten van 2 ton zelf betalen in zaak Haarman

Na getuigen te hebben gehoord oordeelt de rechtbank dat niet is vast te stellen dat Haarman wist van het bestaan van het stortgat toen hij de boerderij aan de gemeente verkocht. De gemeente Raalte wilde een bedrijventerrein uitbreiden en kocht in 2006 de boerderij en grond van de man.

Bij grondwerkzaamheden in 2012 bleek er een oud stortgat te zijn. Volgens de gemeente moest de oud-wethouder hiervan hebben geweten. Hij is geboren en getogen op de boerderij en had daar vanaf 1981 tot 2012 een agrarisch bedrijf; eerst met zijn vader en na 1990 alleen. De gemeente eiste dat Haarman de saneringskosten zou betalen.

Over Salland TV

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...