Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil graag 100 extra plaatsen realiseren in het asielzoekerscentrum (azc) in Schalkhaar.


COA Schalkaar wil 100 extra plaatsen voor asielzoekers in stacaravans

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil 100 extra plaatsen realiseren in het asielzoekerscentrum (azc) in Schalkhaar. De uitbreiding is nodig omdat er bij het COA veel meer asielaanvragen binnenkomen, onder meer door de oorlog in Syrië. Het COA heeft daarom een vergunning aangevraagd voor de tijdelijke uitbreiding. De gemeente voelt zich verantwoordelijk voor de opvang van de vluchtelingen en staat positief tegenover het verzoek van het COA. Op een parkeerplaats op het terrein komen wat luxere stacaravans die per stuk 6 asielzoekers een plaats kunnen bieden.

Woordvoerder namens het COA, Hermien Kaeegstra verwacht niet dat er bezwaren komen met betrekking tot het aanpassen van de vergunning omdat er in 2009 ook al 650 asielzoekers gevestigd waren. In een overleg met vijf vertegenwoordigers uit de wijken van Schalkhaar, de politie, gemeente en de locatiemanager van het COA in Schalkhaar bleken er geen bezwaren te zijn. Er kan overigens nog wel bezwaar worden gemaakt tegen de uitbreiding van het aantal asielzoekers in het COA in Schalkhaar omdat het een reguliere vergunningsaanvraag betreft.

Het gaat voornamelijk om asielzoekers uit Syrië. Volgens COA gaat het om een gemixt gezelschap, maar ook alleenstaande mannen die de familie vooruit gaan. De gemeente neemt de aanvraag nu in behandeling. De officiële aanvraag is nog niet ingediend maar wel aangekondigd. De vergunning kan ook pas worden ingediend als alle noodzakelijke stukken compleet zijn. De plannen van het COA zijn dus al besproken met de bewonerscommissie in Schalkhaar. Als alles volgens planning verloopt is het azc begin volgend jaar klaar voor de opvang van extra mensen. 

Over Salland TV

x

Check Also

De NS Dienstregeling per 2 juni

Vanaf 2 juni rijdt de NS een dienstregeling in het nationaal belang. ...