Zwolle gaat 400 asielzoekers uit oorlogsgebieden in het Midden-Oosten opvangen. Evenementenhal de IJsselhallen is in gereedheid gebracht. Vrijdag worden de eerste vluchtelingen al verwacht.

Asielzoekers ook naar Zwolle

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft Zwolle gevraagd hulp te bieden bij de noodopvang van vluchtelingen uit door oorlog geteisterde gebieden in Syrië. Burgemeester Meijer besloot woensdag om medewerking te verlenen. De accommodatie van de IJsselhallen is aangewezen voor  eerste opvang. Na de aanwijzing verliepen de voorbereidingen in sneltreinvaart. Inmiddels is de IJsselhallen binnen 24 uur geheel ingericht met slaapplaatsen en kledingkluisjes voor de asielzoekers. Het is de bedoeling dat de noodopvang tijdelijk is. Na 1 januari worden de vluchtelingen in reguliere opvangcentra geplaatst.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Speler GA Eagles jeugdteam getroffen door coronavirus

GAE is getroffen door een coronabesmetting. Het gaat om een speler van ...