Recreatiepark Besthmener- berg in Ommen gaat van 1 oktober tot 1 april volgens jaar 370 asielzoekers opvangen.


Asielzoekers in recreatiepark in Ommen

De opvang van de asielzoekers gebeurt in huisjes van de stichting Vacantievreugd. De stichting werd twee weken geleden benaderd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De gemeente Ommen komt op deze manier staatssecretaris Teeven tegemoet, die opvangplekken zoekt voor Syriërs en Irakezen die hun land ontvluchten.

De gemeente Ommen houdt op 23 september een inloopavond over de tijdelijke opvang voor omwonenden en andere belangstellenden. Burgemeester Marc-Jan Ahne verwacht dat de inwoners van Ommen begrip hebben voor de opvang van vooral Syrische vluchtelingen: “Het zijn mensen die bedreigd worden, en ik kan me niet voorstellen dat een gastvrije gemeente als Ommen deze mensen niet welkom heet”.

Over Salland TV

x

Check Also

De NS Dienstregeling per 2 juni

Vanaf 2 juni rijdt de NS een dienstregeling in het nationaal belang. ...