In de regio hebben ruim 150 organisaties zich gemeld als aanbieder van maatwerkvoorzieningen.

Regionaal ruim 150 aanbieders voor voorzieningen Wmo

De gemeente Olst-Wijhe koopt het zorgaanbod regionaal in met de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde en Voorst. De inschrijving voor de aanbesteding sloot op 25 augustus. Het gaat hierbij veelal om de bekende partijen, waardoor veel mensen de ondersteuning houden van hun vertrouwde aanbieder. Doordat er genoeg aanbieders zijn, blijft er bovendien keuzevrijheid voor de inwoners. Eén van de aanbieders heeft bezwaar ingediend tegen elementen uit de aanbesteding.

Gezamenlijk inkopen is voordeliger: Met de vernieuwde Wmo wordt de gemeente vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de ondersteuning aan inwoners die niet zelfredzaam zijn en ondersteuning nodig hebben. Het Rijk heeft onderdelen uit de Awbz ondergebracht in de vernieuwde Wmo. Er wordt minder geld beschikbaar gesteld, waardoor er slim ingekocht moet worden. Daarom is besloten om dit regionaal te doen.

Over Salland TV

x

Check Also

De NS Dienstregeling per 2 juni

Vanaf 2 juni rijdt de NS een dienstregeling in het nationaal belang. ...