Wethouder Engbert Gründemann (SP) uit Zutphen heeft maandagavond de uitspraken die hij afgelopen zaterdag deed in de Stentor over het volgend jaar te openen asielzoekerscentrum (azc) in Zutphen weer ingetrokken.

Draaien om asielzoekerscentrum

Dat gebeurde na kritische vragen vanuit de raad. De SP wethouder liet aan de Stentor weten dat het Zutphense college zinspeelt op een kleiner asielzoekerscentrum. Dat zou moeten worden bereikt door een lager aantal toekomstige bewoners op te laten nemen als voorwaarde in het nog te sluiten bestuursakkoord. Maar deze uitspraken staan wel haaks op de lijn die het college tot nog toe voerde. Het college heeft van begin af aan aangegeven mee te willen werken aan een asielzoekerscentrum voor maximaal 855 vluchtelingen. Dat heeft het college onlangs nog bevestigd aan het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Over Salland TV

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...