Bewoners van de Arendshorst en Collendoorn in Raalte bieden volgende week een petitie aan aan de gemeenteraad van Raalte over de slechte verkeersveiligheid in hun buurt.

Petitie voor verkeersveiligheid in Raalter wijk

De petitie is ondertekend door 170 mensen. Zij willen een wijziging van het bestemmingsplan om een einde te maken aan het gevoel van onveiligheid in de wijk. In december werd de Collendoorn afgesloten voor verkeer. Mensen voelen zich niet veilig omdat al het verkeer via een smalle poort tussen twee woonblokken de wijk in en uit moet rijden.

</p>

Het uitzicht is volgens de bewoners op die plek ‘vele malen slechter’ dan de weg die het verkeer eerder nam via de Collendoorn. Volgens bewoners is ook verkeersdruk in de Arendshorst toegenomen. Veel jonge kinderen en bewoners vrezen voor hun veiligheid als binnenkort veel zwaar bouwverkeer door de wijk gaat.

Er wordt binnenkort gestart met de bouw van 15 nieuwe woningen. VVN heeft de situatie onderzocht en pleit er in een rapport voor om een andere weg te kiezen om verkeer de wijk in en uit te laten rijden.

Over Salland TV

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...