De rechtbank Zwolle heeft donderdag een 20-jarige man uit Zevenaar en een 21-jarige Deventenaar een gevangenisstraf opgelegd van 16 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Straffen overval snackbar Rode Dorp toch hoger

De twee knapen overvielen 12 feb vorig jaar een snackbar op het Rode Dorp aan de Tabakstraat in Deventer. De slachtoffers legden op de zitting een verklaring af dat ze de daders al hebben vergeven. De eigenaren ontmoetten de jongste overvaller in de gevangenis, nadat die een spijtbrief had geschreven. Vanwege hun eigen geloofsovertuiging en omdat de spijtgevoelens oprecht leken, besloten de slachtoffers hem te vergeven.  

De tweede verdachte uit Deventer las op de zitting een brief voor waarin ook hij zijn spijt betuigde. Het OM hield hier rekening mee in de strafeis en had een gevangenisstraf gevraagd van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk en reclasseringstoezicht. De uiteindelijke straf is wel hoger dan de eis, omdat de rechtbank van oordeel is dat in die eis, ondanks de spijtbetuiging, de ernst van de feiten onvoldoende tot uitdrukking kwamen.

Over Salland TV

x

Check Also

De NS Dienstregeling per 2 juni

Vanaf 2 juni rijdt de NS een dienstregeling in het nationaal belang. ...