Er komt nader onderzoek naar de Deventer moordzaak. De Advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad heeft dat besloten, zo maakte de Hoge Raad afgelopen maandag bekend.


Deventer moordzaak heropend

De Deventer moordzaak gaat over de moord op de vermogende weduwe Jacqueline Wittenberg (60). Wittenberg werd in september 1999 in haar huis in Deventer dood gevonden. Haar executeur-testamentair Ernest Louwes werd voor de moord veroordeeld en zat 12 jaar voor het misdrijf uit. Hij heeft altijd ontkend. Aben vraagt onder meer een reactie van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op deskundigenrapporten, waarin wordt beweerd dat het aangetroffen celmateriaal van Louwes ook door ‘vreedzaam contact’ op de blouse van het slachtoffer kan zijn gekomen. Verder heeft de advocaat-generaal vastgesteld dat het gerechtshof bij zijn veroordeling over telefonisch contact tussen Louwes en Wittenberg van verkeerde aannames uitging. Er volgt onderzoek of de juiste aannames de conclusie van de schuldvraag beïnvloeden.

Over Salland TV

x

Check Also

Snelle-Limonade

Snelle, de KNVB en Oranje bundelen de krachten om meer kinderen aan ...