DUWO koopt 568 studentenwoningen van de woningcorporaties Rentree en Woonbedrijf ieder1 uit Deventer.


Corporaties verkopen studentenwoningen

DUWO is de grootste studentenhuisvester in Nederland. DUWO bezit 27.000 kamers en woningen in Amsterdam, Amstelveen, Delft, Den Haag, Haarlem, Hoofddorp en Leiden. Duwo gaat 277 wooneenheden van Rentree en 291 van Ieder1 kopen. De overeenkomsten zijn donderdag getekend voor de aankoop per 1 jan 2015. Voor verkoop is de goedkeuring van de Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

DUWO wil de komende vijf tot zeven jaar in Deventer 900 nieuwe wooneenheden realiseren, mits het tekort aan studentenhuisvesting dit rechtvaardigt. Als vervolg op de aankoop worden er uitbreidingsplannen ontwikkeld, met name in het Havenkwartier. Deventer wethouder van Wonen, Jan Jaap Kolkman en algemeen directeur van DUWO, Jan Benschop tekenden een samenwerkingsovereenkomst waarin de intenties worden vastgelegd over woonruimteverdeling, kwaliteit, prijs en uitbreiding van het woonaanbod voor studenten.

Over Salland TV

x

Check Also

De NS Dienstregeling per 2 juni

Vanaf 2 juni rijdt de NS een dienstregeling in het nationaal belang. ...