In een mededeling van het stadsbestuur aan de gemeenteraad van Deventer staat dat de geschatte te betalen schadevergoeding voor het niet door laten gaan van plaatsen van windturbines langs de A1, de gemeente Deventer 3,8 miljoen euro kan gaan kosten.


Claim niet plaatsen windturbines 3,7 miljoen

De grootste schadepost zal een claim van het bedrijf Raedthuys kunnen zijn van 3,7 miljoen euro. Het plaatsen van de windmolens staat in het bestemmingsplan dat door de raad is vastgesteld en onherroepelijk is geworden na de uitspraak van de Raad van State.  Om de plaatsing van de windturbines te realiseren zal er nog wel op grond van het bestemmingsplan een bouwvergunning voor de windmolens moeten worden verleend. Om het plaatsen te voorkomen, moet er in ieder geval een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Het gevolg daarvan is dus dat er planschade zal moeten worden betaald aan partijen die door de bestemmingsplanwijziging worden benadeeld.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...