In opdracht van de overheid zijn de varkensstallen van een maatschap aan de Nijverdalseweg in Mariënheem leeggehaald. Foto:archief


Varkensboerderij leeggehaald

Volgens de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, is dat gebeurd met het oog op de naleving van de welzijns- en gezondheidswet voor dieren. Om privacyredenen wil de RVO niet dieper op deze zaak ingaan. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn 650 zeugen en 300 biggen overgebracht naar een opvanglocatie elders in het land. De maatschap aan de rijksweg N35 tussen Raalte en Mariënheem begon in 2001 met 800 zeugen en 650 vleesvarkens.

Over Salland TV

x

Check Also

Aanpak overlast uitgeprocedeerde asielzoekers Vechtdallijn kost 1.5 miljoen

De stewards op de Vechtdallijn moeten stelselmatig zwartreizigers aanspreken en daarbij worden ...