De Deventer student die in de VS wordt verdacht van witwassen, oplichting en computervredebreuk, wordt uitgeleverd aan dat land.

Uitlevering student Saxion Deventer gaat door

Dat heeft minister Opstelten besloten. De 24-jarige Vietnamees is student aan de Saxion Hogeschool in Deventer. De VS verdenken de student van medeplichtigheid aan phising, een vorm van internetcriminaliteit. Het gerechtshof boog zich eerder over de zaak maar oordeelde dat het aan de minister was om de knoop door te hakken.

Opstelten heeft laten weten dat er geen reden is om uitlevering tegen te houden. De student is teleurgesteld. “Ze maken op deze manier mijn toekomst kapot”, zegt hij. De Vietnamees zegt dat er geen reden is voor hem om te vluchten. “Ik wil gewoon mijn studie afmaken.”

Over Salland TV

x

Check Also

Aanpak overlast uitgeprocedeerde asielzoekers Vechtdallijn kost 1.5 miljoen

De stewards op de Vechtdallijn moeten stelselmatig zwartreizigers aanspreken en daarbij worden ...