Duidelijkheid over nieuwe rondweg Voorst

Inwoners van het dorp Voorst weten woensdag hoe de rondweg om het dorp komt te liggen. Provinciale Staten hakken dan de knoop door. Over de komst van een rondweg wordt al jaren gesproken. Er waren verschillende varianten in beeld. Vorig jaar kozen Gedeputeerde Staten voor een rondweg ten westen van Voorst. Die variant heeft ook de voorkeur van de gemeente Voorst. Provinciale Staten hebben woensdag het laatste woord.

De rondweg moet de leefbaarheid in Voorst verbeteren. Nu rijden er per dag ongeveer vijftienduizend voertuigen dwars door Voorst over de Rijksstraatweg. Daarvan is 85 procent doorgaand verkeer. Dat verkeer wordt straks via de rondweg om Voorst geleid. De provincie Gelderland trekt 27,2 miljoen euro uit voor het project. Volgens plan start de aanleg van de rondweg in het najaar van 2014, mits Provinciale Staten woensdag instemmen met het plan. De klus is dan eind 2015 geklaard.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Gemeenteraad Apeldoorn wil eerste vuurwerkvrije gemeente worden

De gemeenteraad van Apeldoorn wil een algeheel verbod op het afsteken van ...