De werknemers bij AkzoNobel in Deventer gaan vrijdag de hele dag in staking omdat het verf- en chemieconcern niet is ingegaan op eisen voor een goed sociaal plan.

Werknemers AkzoNobel Deventer gaan staken

Dat heeft vakbond CNV Vakmensen woensdag bekendgemaakt. AkzoNobel kondigde eind augustus aan de vestiging in Deventer te willen sluiten. De productie wordt verplaatst naar andere fabrieken in de wereld. In Deventer, waar chemicaliën worden gemaakt, werken 215 mensen.

”Er moet een beter sociaal plan komen dan het mobiliteitsplan dat Akzo Nobel nu eenzijdig op tafel heeft gelegd. Vooral omdat het hier puur een kwestie is van winstmaximalisatie. De fabriek in Deventer heeft nog nooit verlies gedraaid”, zegt Jelle Loosman van CNV. De vakbonden hadden AkzoNobel een ultimatum gesteld, dat woensdagmiddag 12.00 uur afliep.

Over Salland TV

x

Check Also

Vrijstaand fietspad dijk Wilp-Deventer

De provincie Gelderland gaat werken aan de aanleg van een vrijliggend fietspad ...