Een man en een vrouw uit Apeldoorn worden ervan verdacht dat ze van meer dan zeventig zieke mensen het Persoons Gebonden Budget (pgb) hebben opgestreken, zonder dat ze de zorg boden die daarbij hoorde.

Zorgverleners bestelen patiënten

Daarmee hebben ze vermoedelijk enkele miljoenen euro’s buitgemaakt. Het paar heeft een zorgboerderij, waar mensen met autistische en psychische problemen behandeld worden. Ze kunnen er onder begeleiding zelfstandig wonen en krijgen dagbesteding op de zorgboerderij. De man van 60 en vrouw van 44 zijn gisteren aangehouden op verzoek van de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken.

De zaak kwam aan het licht toen enkele patiënten klaagden dat ze niet de zorg kregen waar ze, via hun pgb, voor betaalden. Uit onderzoek is gebleken dat voor meer patiënten declaraties gedaan werden, waar geen zorg tegenover stond. In april werd al beslag gelegd op voertuigen, banktegoeden en onroerend goed.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...