De gemeente Raalte heeft woensdagavond aan de provincie Overijssel 3 miljoen euro gevraagd voor het ondertunnelen van de N35.

Raalte wil 3 miljoen erbij voor ondertunnelen N35

De N35 en het spoor snijden Raalte bij Raalte-Centrum en Raalte-Noord. Dat komt de veiligheid volgens de gemeente niet ten goede. In 2006 heeft de gemeente daarom van het rijk een subsidie gekregen om een verbinding tussen de twee delen te maken, onder het spoor door en over de verdiepte N35 heen. Voorwaarde van het rijk voor de subsidie was dat het werk wel voor 2017 moet gaan starten.

Omdat inmiddels duidelijk is geworden dat de N35 bij Raalte op korte termijn niet verdiept aangelegd gaat worden, zegt de gemeente nu voor een dilemma te staan. De gemeente wil graag een tunnel onder het spoor en de N35, maar heeft geen geld voor deze extra kosten. Het college hoopt nu bij de provincie de 3 miljoen los te krijgen, omdat de veiligheid op de N35 bij Raalte ook van regionaal belang is.

Over Salland TV

x

Check Also

Vrijstaand fietspad dijk Wilp-Deventer

De provincie Gelderland gaat werken aan de aanleg van een vrijliggend fietspad ...