Het stadsbestuur heeft een voorstel bij de gemeenteraad ingediend om het parkeren aan de noordkant van de Deventer binnenstad goedkoper te maken dan parkeren in de binnenstad zelf.


Parkeren in Deventer volgend jaar 5,5% duurder

Het college wil op de Singel 1,30 euro per uur hanteren. En in de gemeentelijke parkeergarages wordt het 1,60 euro per uur. Het meeste betaal je dan op het Grote Kerkhof namelijk 2,50 per uur. De gemeente is nog bezig is om een nieuw parkeerverwijzingssysteem (PRIS) in de stad te laten aanleggen. De kosten daarvoor bedragen bijna 1 miljoen euro.

De politiek in Deventer heeft zo zijn bedenkingen of dat systeem nu nog wel zo noodzakelijk is. Volgens een onderzoek van Tessa van de Zande van de Radboud Universiteit wordt PRIS weinig gebruikt en is het ook niet rendabel. Wellicht kan de gemeente Deventer deze investering niet doen en het budget ervoor dan in mindering brengen op de nieuwe parkeertarieven. Dan hebben de burgers en bezoekers van de stad tenminste ook weer eens een voordeeltje bij het parkeren.

Over Salland TV

x

Check Also

Vrijstaand fietspad dijk Wilp-Deventer

De provincie Gelderland gaat werken aan de aanleg van een vrijliggend fietspad ...