Ex-raadslid Bert van der Roest (PvdA) uit Utrecht heeft recht op een wachtgeld van ruim 7600 euro.

Stelend PvdA raadslid krijgt wachtgeld

Dat heeft de plaatselijke PvdA-fractie woensdag aan de redactie van Binnenlands Bestuur bevestigd. Van der Roest legde zijn raadslidmaatschap dinsdag onmiddellijk neer, nadat bekend was geworden dat hij 40.000 euro heeft gestolen uit de kas van de plaatselijke daklozenkrant Straatnieuws. Van der Roest was penningmeester van de daklozenkrant.

Een woordvoerder van het ex-raadslid zei woensdag: ,,Bert overweegt zijn wachtgeld in te zetten om de daklozenkrant terug te betalen. Daar kijken we serieus naar. Zijn reputatie is nu afgebroken. Als acteur kan hij nergens meer terecht. Gelukkig leven we in een land waar iedereen recht heeft op een bestaan.” Van der Roest kan nog maximaal een halfjaar gebruikmaken van de wachtgeldregeling volgens de PvdA.

“We hebben hem meegegeven dat hij er verstandig aan doet er geen gebruik van te maken”, zei fractievoorzitter Ruben Post woensdag. Straatnieuws doet geen aangifte tegen de man, als hij het gestolen geld binnen 1 jaar terugbetaalt.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...