Een goudhandelaar uit Deventer is onderdeel van een onderzoek van de FIOD omdat hij bepaalde geldelijke transacties niet zou hebben gemeld.


Goudhandelaar uit Deventer onder de loep

Justitie heeft veel aandacht voor beroepen als goudhandelaren aan omdat zij gebruikt kunnen worden als tussenpersoon bij bijvoorbeeld witwassen. De FIOD en politie hebben in totaal vijf verdachten vanwege het niet melden, onjuist melden of te laat melden van ongebruikelijke transacties. Het gaat om een makelaar uit Gouda, een zaak uit Capelle aan de IJssel en drie goudhandelaren waarvan dus één goudhandelaar uit Deventer.

In alle gevallen gaat het om verdachte situaties waarbij de verdachten grote contante bedragen niet gemeld hebben. Bij de goudhandelaren zou het in totaal om tientallen ongebruikelijke transacties. Daarnaast worden ze ervan verdacht dat ze de verplichte cliëntenonderzoeken niet hebben uitgevoerd.

Over Salland TV

x

Check Also

Vrijstaand fietspad dijk Wilp-Deventer

De provincie Gelderland gaat werken aan de aanleg van een vrijliggend fietspad ...