Er is nog steeds geen vuiltje aan de lucht met de planning van de bouw voor het nieuwe stadskantoor in Deventer.


Nieuwbouw stadskantoor eind 2014 klaar volgens wethouder de Jager

Dat mogen we tenminste opmaken uit de woorden van wethouder Margriet de Jager (Deventer Belang) die afgelopen donderdagavond een afvaardiging van de raad bij praatte over de lopende gang van zaken. BAM de gecontracteerde bouwer van het stadskantoor gaat er alles aan doen om in december of januari te kunnen starten met de bouw van het nieuwe Deventer Stadhuiskwartier.

Volgens de Jager geven juristen van de gemeente aan “een goede zaak te hebben” en te vertrouwen op de uitkomst van de uitspraak van de Raad van State op de daar ingediende bezwaren tegen het gewijzigde bestemmingsplan en omgevingsvergunning. Eind oktober is de zitting van de Raad van State. Het stadsbestuur koerst nog steeds op realisatie van de nieuwbouw op eind 2014. Raadslid Marcel Elferink van Gemeentebelang wil wel graag inzage in het contract dat door de gemeente getekend is met de BAM.

Margriet de Jager (Deventer Belang) gaf aan dat BAM het contract geen openbaar informatie vindt, en het dus geheim wil houden. De gemeente heeft dus afgesproken om dit niet openbaar te maken. Marcel Elferink (Gemeentebelang) wilde toch wel graag een gestripte versie van het getekende contract. Er gaat nog overleg over worden gevoerd met bouwer BAM of dat nog een mogelijkheid is. De belastingbetaler van Deventer mag toch best wel weten wat voor contract de stadsbestuurders met BAM hebben getekend.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...