Tijgertweeling geboren in Burgers

In de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo is in de nacht van 4 op 5 mei een Sumatraanse tijgertweeling geboren. De geboorte is vastgelegd door een camera in de speciaal ontworpen kraamhokken in de dierentuin. De jonge tijgers blijven de komende vier weken met hun moeder in het kraamhok en zijn nog niet zichtbaar voor publiek. Volgens Burgers’ is absolute rust een voorwaarde voor het moederdier, omdat ze uit stress haar pas geworpen jongen kan doden. Burgers’ coördineert een speciaal fokprogramma voor de Sumatraanse tijger die wordt bedreigd en waarvan het aantal hard achteruit holt.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Gemeenteraad Apeldoorn wil eerste vuurwerkvrije gemeente worden

De gemeenteraad van Apeldoorn wil een algeheel verbod op het afsteken van ...