In het kader van de festiviteiten rond het 175 jarig bestaan van Luttenberg als kerkdorp wordt op zaterdag 11 mei éénmalig het legendarische stratencircuit de Luttenbergring in ere hersteld.


“Sie braand weer op de Luttenbargring”

De Stichting 175 jaar Kerkdorp Luttenberg wilde graag nog éénmaal herinneringen ophalen aan dit bijzondere stukje Luttenbergse geschiedenis.

Het programma van 11 mei bestaat volgens SAM uit een racedemonstratie op zowel klassieke oldtimers als zogenaamde youngtimers. Net als vroeger komen er veel verschillende klassen aan bod, te weten: 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, 750cc, zijspannen en een speciale clubklasse van de SAM. Alle motoren moeten gebouwd zijn vóór 1988 en velen zijn zelfs een stuk ouder. Het rennerskwartier zal dan ook veel weg hebben van een motorshow,  en is dus zaterdag 11 mei de gehele dag geopend voor het publiek. Het rennerskwartier is gelegen aan de Butzelaarstraat op het terrein van de Autorodeo Luttenberg, die overigens op 12 mei plaats zal vinden.

Vanaf 10:00 uur zullen de trainingen aanvangen, en vanaf 13:00 beginnen de wedstrijden. Naast rijders uit Nederland, Belgïe en ver uit Duitsland zullen ook enkele grote namen van weleer deelnemen, zoals Wil Hartog en Theo Bult. Prijsuitreiking en een gezellige borrel zijn na de race bij horecagelegenheid De Boerschop. De gehele dag is er bij de Boerschop, en op diverse andere plaatsen langs het circuit, voldoende eten en drinken verkrijgbaar. De entree, inclusief programmaboekje, bedraagt € 5,- Kinderen tot 16 jaar gratis entree.

Detail: Later, van 1996 tot 2004 werden er races georganiseerd die meetelden voor het Open Nederlands Wegracekampioenschap. Daar schreef het luttenbergse Duo Höllenboer destijds een nummer over: “Sie braand”. In de bijbehorende clip speelde Sallands bekendste taxichauffeur, Teun ‘de Neuze’ Stevens destijds een hoofdrol door met zijn bus over het circuit te rijden in een bovenpak, als protest tegen.

Als knipoog naar deze actie, en als aardigheidje voor alle vrijwilligers, heeft de organisatie geregeld dat alle baancommissarisen van de organiserende Stichting Aanvullende Motorsport (SAM), de veiligheidsmensen van FireFirst en de lokale vrijwillgers met een bijzondere bus van en naar de verschillende baanposten worden gebracht, terwijl het nummer “Sie Braand” uit de speakers schalt. Daarmee wil de organisatie alle vrijwilligers in het zonnetje zetten, als dank voor hun medewerking. 

Over Salland TV

x

Check Also

DeventerWint laat van zich horen: Met toeters en bellen aandacht voor windmolenproblematiek

Om de raadsleden van de gemeente Deventer wakker te schudden en de ...