Dierenasiels hebben steeds vaker te maken met de gevolgen van de crisis.


Dierenasiels zien gevolgen crisis

Er zijn minder mensen die een dier willen adopteren en de dieren worden steeds vaker ziek naar een asiel gebracht. Dat blijkt uit gegevens van de Dierenbescherming. Mensen brengen hun huisdier uit financiële overwegingen minder snel naar de dierenarts. Wel brengen ze de dieren eerder naar het asiel in plaats van voor een noodzakelijke dure behandeling te kiezen. Er wordt meer geld uitgeven aan medische kosten voor opgevangen dieren.

Ook dreigt er volgens de Dierenbescherming een capaciteitsprobleem. De dieren moeten steeds langer in het asiel blijven. Vooral aan het begin van de zomer, als normaal gesproken de meeste dieren worden opgevangen, kan dat tot problemen leiden. De Dierenbescherming start met een actie om meer aandacht te vragen voor de dieren in het asiel. Vanaf dinsdag 2 april worden er op verschillende plaatsen pluchen hondjes neergezet met aan hun halsband een boekje met de titel ‘Ik zoek een baas’.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...