Huurverhoging toch door Eerste Kamer

De plannen om de huren deze zomer oplopend met het inkomen van de huurders te verhogen gaan gewoon door. De Eerste Kamer heeft er dinsdagavond volgens verwachting (hoofdelijk) mee ingestemd: 37 voor en 36 tegen. Het kabinet wil scheef-wonen tegen gaan, het verschijnsel dat mensen in een huis blijven zitten dat eigenlijk te goedkoop voor ze is. Die huizen moeten beschikbaar komen voor de lagere inkomens. Het gaat om de huizen van corporaties en ook van particuliere verhuurders met gereguleerde prijzen. Als het inkomen daalt, bijvoorbeeld bij pensionering, kan de extra huurverhoging worden teruggedraaid.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Verkiezingsuitslagen in Salland

De verkiezingsuitslagen van Olst-Wijhe, Raalte en Deventer zijn bekend. Hieronder zie je ...