Het OM eist in hoger beroep opnieuw zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen een man uit Zutphen.


OM eist opnieuw cel en tbs voor poging tot doodslag Lettele

De 26-jarige man uit Zutphen wordt verdacht van poging tot doodslag op en poging tot ontvoering van een vrouw in Lettele, dat gebeurde al in 2009. In 2010 veroordeelde de rechter de man al tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. De vrouw fietste in de nacht naar huis nadat ze in Boode in Bathmen was geweest. Onderweg werd ze door de verdachte aangesproken, die haar dreigde te doden als ze niet in een gereedstaande bestelbus zou stappen. De vrouw verzette zich waarna ze werd gewurgd tot ze bewusteloos raakte. De verdachte ging er daarna vandoor.

De politie wist de man na twee maanden onderzoek aan te houden. Tijdens de rechtszaak weigerde de verdachte mee te werken aan een onderzoek naar zijn geestelijk gesteldheid. Daardoor konden deskundigen geen advies geven over de toerekeningsvatbaarheid en een straf. Oude rapportages over de verdachte, uit een strafzaak uit 1997, geven volgens het OM voldoende aanknopingspunten om tbs met dwangverpleging op te leggen. De uitspraak wordt 8 mrt verwacht.

Over Salland TV

x

Check Also

Vrijstaand fietspad dijk Wilp-Deventer

De provincie Gelderland gaat werken aan de aanleg van een vrijliggend fietspad ...