In de gemeente Rijssen-Holten is het aantal personen met een WW-uitkering het afgelopen jaar het meest gestegen van alle gemeenten in Overijssel.

Hoogste aantal WW uitkeringen van de provincie

Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Het aantal werklozen in de gemeente Rijssen-Holten met een WW-uitkering was in januari 2013: 877, dat is een stijging van 75% ten opzichte van januari 2012. In Twenterand was sprake van een stijging van 74%. Van alle gemeenten in Nederland met meer dan duizend WW-uitkeringen was de stijging in Twenterand het grootst. In Zwolle was de stijging het kleinst van Overijssel: 21 procent.

In totaal zijn in heel Nederland meer dan 600.000 mensen werkloos. Iets minder dan 370.000 van hen krijgt een WW-uitkering. In Overijssel krijgen in totaal 27.293 mensen een WW-uitkering. Twenterand heeft het hoogste aantal inwoners met een WW-uitkering:4,4%. In Zwartewaterland het minste aantal inwoners: 1,7%.

Over Salland TV

x

Check Also

Vrijstaand fietspad dijk Wilp-Deventer

De provincie Gelderland gaat werken aan de aanleg van een vrijliggend fietspad ...