De gemiddelde prijs van bestaande koopwoningen is in januari opnieuw gedaald.

Huizenprijs weer gedaald

De verkochte koopwoningen waren 9,6 procent goedkoper dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsdaling sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) begon met meten in 1995. De gemiddelde huizenprijs in januari is ongeveer even hoog als die in het voorjaar van 2003. In de afgelopen maand wisselden 6.260 woningen van eigenaar. Dat is twaalf procent minder dan een jaar geleden.

Het CBS vermoedt dat de daling te maken heeft met de nieuwe hypotheekregels die op 1 januari zijn ingegaan. Waarschijnlijk wilden huizenkopers eind vorig jaar nog profiteren van de oude regels en hebben ze in december nog snel een huis gekocht. In die maand groeide de vraag naar koopwoningen dan ook.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...