Tijdens de verhoren van de slachtoffers, een getuige en de verdachte van een schietpartij in Deventer heeft de rechtbank van Zwolle donderdag een twitterverbod afgevaardigd.


Twitterverbod in zaak schietende agent Deventer

De voorzitter wilde voorkomen dat slachtoffers al iets meekregen van het verhoor van de verdachte. Terwijl de verdachte 39-jarige agent Johannes R. verhoord werd door de rechters, zaten de twee slachtoffers nog op de gang. Onder meer journalisten twitterden over de zaak. Pas na de verhoren werd het verbod opgeheven.

In deze zaak staat een politieagent terecht op verdenking van een dubbele poging tot doodslag. Hij schoot in februari 2010 twee inbrekers in het centrum van Deventer neer. Ze zaten nog in gehurkte houding toen de 39-jarige agent Johannes R. ze van korte afstand neerschoot, bleek uit de tenlastelegging.

Een van hen werd in zijn keel en neus geraakt, de tweede in zijn bovenbeen. De agent was snel na de melding van de inbraak ter plaatse omdat het politiebureau bij de winkel (Kijkshop) in de buurt staat. Hij was als enige agent ter plaatse. Het OM besloot aanvankelijk de politieman niet te vervolgen.

Het gaat om deze zaak: http://www.salland.tv/nieuws/2028/

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...