De agent die in 2010 twee inbrekers neerschoot voor de Kijkshop in Deventer is wel schuldig maar moet geen straf krijgen.


OM: wel schuld, maar geen straf

Dat oordeelt tenminste het OM. De eis van het OM is schuldig aan verklaring zonder strafoplegging. De agent schoot in februari 2010 twee inbrekers neer bij de Kijkshop in het centrum van Deventer. De twee werden van dichtbij neergeschoten terwijl ze in gehurkte houding zaten. Een van hen werd in zijn keel en neus geraakt, de tweede in zijn bovenbeen.Het OM gaf donderdag aan dat de agent buitenproportioneel heeft gehandeld.

Er was niet genoeg dreiging om op noodweer te kunnen beroepen, schieten was dan ook een fors middel. Het OM stelde dat de agent al zwaar gestraft is. Hij moet openbaar terecht staan voor iets waar hij uit hoofde van zijn werk mee in aanraking kwam. Bovendien wacht de man al drie jaar op uitkomst. De advocaat van de politieman vindt dat niet bewezen is dat de agent bewust schoot. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...