Een heropening van de luchthaven Twente is dinsdag opnieuw een stap dichterbij gekomen.


Toch een kans voor luchthaven Twente

De Reggeborgh Groep van investeerder Dik Wessels heeft de handtekening gezet onder een intentieverklaring met Area Development Twente (ADT). Aan die intentieverklaring zit wel een belangrijke voorwaarde verbonden. Wessels moet vóór 1 maart een exploitant gevonden hebben die voldoet aan de voorwaarden van de gemeente Enschede en de Provincie Overijssel. Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat de luchthaven daadwerkelijk opnieuw opengaat.

Maar zowel Reggeborgh als ADT zeggen het vertrouwen te hebben dat het goed komt. Wessels heeft dus nog tweeënhalve week om een exploitant te vinden. Als hem dat lukt, dan kan op 28 maart een handtekening gezet worden onder de concessieovereenkomst voor de luchthaven. In dat geval zal december 2014 het eerste vliegtuig de lucht in gaan.

Over Salland TV

x

Check Also

Verlaagde Wellepad weer toegankelijk voor publiek

Het gebiedsafsluiting na overlast door feestende jongeren is weer ingetrokken. Dat wil ...