In Deventer komt een behandelcentrum voor tbs-patienten.


Behandelcentrum voor tbs’ers naar Deventer

Op de locatie de Brinkgreven van Dimence komt een opvang voor 12 tbs-patiënten. De tbs-patiënten worden daar klaargestoomd om weer terug te keren naar de maatschappij. Maar in de uurt van de plek waar het behandelcentrum moet komen, zit een school. Sommige ouders en buurtbewoners maken zich zorgen over de komst van het behandelcentrum. De directeur van de afdeling Zorg, de heer Martin van Dimence deelt de zorgen van ouders en buurtbewoners niet.

Hij geeft aan dat de tbs-ers die in Deventer komen bijna klaar zijn met de behandeling. Volgens de directeur is er voldoende kennis in huis om in te schatten of een tbs-er kan terugkeren in de maatschappij. Op 16 maart houdt Dimence een open dag. Mensen met vragen over het behandelcentrum kunnen er die dag hun vragen gaan stellen.

Over Salland TV

x

Check Also

Vrijstaand fietspad dijk Wilp-Deventer

De provincie Gelderland gaat werken aan de aanleg van een vrijliggend fietspad ...