De metaalafdeling van Sallcon Werktalent gaat zelfstandig verder.

Metaalafdeling Sallcon gaat apart verder

Voorlopig gaat het nog om een proef. Is het zelfstandige bedrijf succesvol dan scheiden de wegen van Sallcon en de metaalafdeling definitief. Volgens de nieuwe participatiewerk moeten vanaf volgend jaar zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag bij reguliere bedrijven. Het werken binnen een beschermde omgeving van de sociale werkvoorziening, zoals Sallcon, wordt afgebouwd.

De verzelfstandiging van de metaalafdeling ligt in het verlengde van de nieuwe participatiewet. De werkgelegenheid voor de ongeveer veertig medewerkers is wel gewaarborgd. Zij komen nu dus te werken bij een ‘gewoon’ bedrijf in plaats van de sociale werkvoorziening. Wordt het een succes dan stapt het bedrijf uit Sallcon.

Over Salland TV

x

Check Also

Vrijstaand fietspad dijk Wilp-Deventer

De provincie Gelderland gaat werken aan de aanleg van een vrijliggend fietspad ...