De Deventer politiek is akkoord met het toekennen van 197.000 euro subsidie die als overbrugging dient voor de lopende kosten in 2013. De bieb had namelijk geen sluitende begroting.


Bibliotheek krijgt 197.000 euro overbrugging-subsidie

De bieb krijgt meer tijd en kan alle huidige activiteiten nog een jaar lang probleemloos uitvoeren. Maar de bibliotheek kan in ieder geval niet blijven doen wat is afgesproken als alle bezuinigingen per direct doorgevoerd worden. In het plan voor 2012 tot 2015 geeft de bieb aan 400.000 euro te kunnen bezuinigen.    

Dat kan het bestuur realiseren door te stoppen met de bibliobus:50.000 euro, langer open zijn met minder mensen:150.000 euro,  de administratie voeren met een provinciaal systeem:100.000 euro, digitaal werken invoeren voor financiële zaken en personeelszaken: 25.000 euro, en verhogen van de tarieven:75.000 euro.

Maar al deze maatregelen worden door de overbrugging subsidie nog niet uitgevoerd in 2013. De gemeente Deventer moet namelijk weer gaan bezuinigen en komt in het voorjaar met Kwestie van Kiezen 2.0. Bij de behandeling van de voorjaarsnota worden de echte getallen pas helder.

Dan zal blijken hoeveel er nog weer extra op de cultuurpot moet worden geknepen. Of de bieb echt naar de Stromarkt gaat hangt af van de politiek. Die moeten een keuze maken uit drie mogelijkheden die het bestuur van de bibliotheek het college en de gemeenteraad hebben voorgeschoteld. Het resultaat daarvan kan zijn het niet doorgaan van de verhuizing en verbouwing van het gebouw aan de Stromarkt of het sluiten van de verschillende filialen van de bieb in de gemeente.

Over Salland TV

x

Check Also

Thuisbezorglocatie Jumbo feestelijk geopend

Met een druk op de knop onder toeziend oog van wethouder Thomas ...