Donderdagochtend is de handtekening gezet onder de koopovereenkomst voor bouwgrond voor de realisatie van een  Van der Valk hotel op het nog nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein langs de A1 in Deventer.


Van der Valk bouwt viersterrenplushotel in Deventer

Speciaal voor de gelegenheid was het echtpaar Van der Valk naar Deventer gekomen om feestelijk, dus met champagne, koffie en gebak dit feestelijk te benadrukken. Het is de bedoeling dat er werkgelegenheid komt voor 150 personen. Voor de banen zal ook in de Deventer worden gekeken. Het hotel krijgt om en nabij de 140 kamers en zal 40 meter hoog worden. Het hotel zal gezien worden als de poort van Deventer zoals de heer Van der Valk zelf opmerkte. Van der Valk maakte wel de opmerking dat het tunneltje onder het spoor ter hoogte van de A1 oprit Deventer Oost er nog moet komen.

Burgemeester Heidema bleek in zijn sas met de nieuwste Deventer aanwinst. Zoals Van der Valk het zelf benoemde ”elke stad heeft recht op een Van der Valk”. Het is de bedoeling om het hotel in 2015 te openen. Op 13 maart doet de Raad van State nog uitspraak in de laatste bezwaren die zijn gemaakt tegen de realisatie van het nieuwe bedrijventerrein. Wethouder Hartogh Heys (D66) gaf bij Salland TV aan daar geen problemen bij te verwachten.Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...