Marcel Elferink van Gemeentebelang kreeg vorig jaar op 7 december opnieuw een brief van een onbekende afzender met informatie over de kosten voor het realiseren van het stadhuiskwartier.


De klokkenluider is er weer

Dit keer gaat het volgens de anonieme schrijver om een bedrag van 6 a 7 miljoen euro. Dat geld is volgens de schrijver nodig om de totale binnenkant van het Landshuis te slopen. De miljoenen zijn nodig om de verbouwing van het Landshuis gedeelte van het stadhuis mogelijk te maken en gelijkvloers te krijgen met het nieuwe stadskantoor. Gemeentebelang twijfelt aan de waarheid van de informatie, omdat het bedrag nogal onrealistisch lijkt.

Elferink nam daarom contact op met de burgemeester om te peilen of dit kloppende informatie is, maar heeft nog steeds geen antwoord. Nu stelt de fractie van Gemeentebelang schriftelijke vragen over de anoniem toegestuurde brief. Volgens het college kloppen de cijfers niet omdat de aanbesteding nog moet worden gedaan. Daarna is er duidelijkheid. Burgemeester Heidema reageerde niet op de vraag of dit weer een brief van een gemeentelijke klokkenluider kan zijn. De Deventer stadhuiskwartier soap gaat dus gewoon weer door.

Over Salland TV

x

Check Also

Droogtestuwen helpen boeren bij extreem weer: “We denken in kansen”

Tropische hitte en flinke stortbuien; ze gaan in Nederland hand in hand. ...