De politie in het hele land heeft het druk met overlast van vuurwerk.

Vuurwerkoverlast in het hele land

In verschillende plaatsen werden dit weekend spullen opgeblazen en vandalen opgepakt. Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl heeft in een week tijd 50.000 meldingen binnengekregen. In Roermond werd 600 kilo illegaal vuurwerk gevonden, in Goes 60 kilo. In totaal 5 mensen zijn aangehouden. In Friesland werden verschillende mensen betrapt op het afsteken van illegaal vuurwerk, in Leeuwarden zijn een aantal brievenbussen opgeblazen.

In Winterswijk werd een 19-jarige man bekeurd, omdat hij illegaal vuurwerk verkocht vanuit zijn auto. Een 16-jarige jongen uit Overbetuwe is aangehouden, omdat de politie denkt dat hij een vuurwerkbom aan het maken was. In Utrecht moest een prullenbak het ontgelden, twee mannen zijn opgepakt. Ook zijn verschillende mensen beboet voor het te vroeg afsteken van legaal vuurwerk. Dat mag pas vanaf maandagochtend 10.00 uur. In Drachten ging het zelfs flink mis met het afsteken van een vuurpijl. Die vloog op de zevende verdieping een raampje binnen en ontplofte in een meterkast.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...