Landschap Overijssel verzorgt op Tweede Kerstdag een sfeervolle kerstwandeling op de Lemelerberg.

Kerstwandeling Lemelerberg: hét hoogte punt van uw feestdagen

Voor slechts € 2,50 per persoon kunt u volop genieten van het grandioze uitzicht vanaf het hoogste punt, de mysterieuze klanken van de midwinterhoorn, het uitdagende puzzelblad voor kinderen en warme chocolademelk met krentewegge. Een ontmoeting met onze nostalgische schaapskudde is zeker niet uitgesloten. Tussen 10.30 uur en 15.00 uur kunt u starten vanaf Natuurcamping De Lemeler Esch, Lemelerweg 16 in Lemele.

Bij het startpunt kunt u kiezen voor een korte route van vijf kilometer en een langere route van acht kilometer. Houd er rekening mee dat het al vroeg donker wordt en begin dus zeker aan de langere route niet te laat. Beide routes zijn volledig met herkenbare paaltjes gemarkeerd. Ze leiden u langs de heidevelden, de bronnen en natuurlijk het hoogste punt waar u bij helder weer zelfs Duitsland ziet liggen. Donateurs van Landschap Overijssel betalen voor deze kerstwandeling niet € 2,50, maar slechts € 1,50 per persoon. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis deelnemen.

Sfeervolle aankleding
Tijdens de kerstwandeling zorgt de Midwinterhoorn Blaasgroep Dalfsen voor een sfeervolle aankleding. Niet alleen laten zij de klanken van dit bijzondere instrument horen, ook demonstreren zij hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt. De aanstekelijke liederen van het koor Blent uit Zwolle maken de kerstsfeer helemaal compleet. Vaak hebben kinderen tijdens een wandeling wat extra vermaak nodig. Er zijn dan ook een paar leuke kinderactiviteiten in de route opgenomen.

Zo kunnen zij een voerketting of voerplankje voor vogels maken. Voor onderweg ligt er een leuk puzzelblad speciaal voor kinderen tot ongeveer 10 jaar klaar. Als zij het puzzelblad na afloop weer inleveren, krijgen zij een kleine, zachte verrassing mee naar huis. Kijk voor meer informatie en de route op www.landschapoverijssel.nl.   

Over Salland TV

x

Check Also

DeventerWint laat van zich horen: Met toeters en bellen aandacht voor windmolenproblematiek

Om de raadsleden van de gemeente Deventer wakker te schudden en de ...