Het inhuren van de commissie onder leiding van Job Cohen voor het onderzoek naar Project X in Haren, kost veel meer dan de schade die in het Groningse dorp werd aangericht.


Cohen onderzoek duurder dan schade door Project X in Haren

Ter vergelijking: de commissie onder leiding van Cohen kost bijna 400.000 euro. De schade in Haren bedraagt 250.000 euro. Uit een inventarisatie van de gemeente blijkt dat het grootste deel van de kosten na het incident is gemaakt: 217.000 euro.

De onderzoekscommissie onder leiding van Job Cohen kost de gemeente ruim 25.000 euro. Dat is slechts een klein deel van de totale kosten voor de onderzoekscommissie, die bijna 400.000 euro bedragen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie neemt een slordige drie ton van dat bedrag voor zijn rekening en politie en justitie betalen elk ook zo’n 25.000 euro voor het onderzoek.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...