De drie knapen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, moeten langer vastzitten.


Drie verdachten in zaak-grensrechter langer vast

Het voorarrest van de jongens is donderdag met dertig dagen verlengd. Het gaat om een verdachte van vijftien jaar en twee van zestien jaar. Ze werden in de week na het incident bij amateurclub Buitenboys in Almere aangehouden. De advocaten van de jongens hadden gevraagd of hun cliënten gedurende het onderzoek thuis mochten blijven zodat zij weer naar school konden.

Dit verzoek is afgewezen. De raadkamer van de rechtbank in Lelystad vindt de verdenking tegen de drie zwaar genoeg om hen langer vast te houden. Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg voor een andere vijftienjarige jongen geen verlenging van het voorarrest. Hij is dinsdag vrijgelaten. Volgens het OM zijn er onvoldoende aanwijzingen dat deze verdachte geweldshandelingen heeft gepleegd tegen Nieuwenhuizen.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...