Deventer krijgt geen verscherpt financieel toezicht van de provincie Overijssel.

Deventer heeft de begroting toch voor elkaar

Volgens Gedeputeerde Staten neemt de gemeente maatregelen om de financiën op orde te brengen. Deventer is één van de dertien gemeenten in Overijssel met financiële problemen. Provinciale Staten oordeelden dat er mogelijk nog meer afwaardering van bouwgrond aan komt, en dat het woningbouwprogramma niet is afgestemd met de provincie.

De provincie geeft verder nog aan dat de jaarlijkse bijstelling van de prognoses en inschattingen van risico met betrekking tot grondexploitatie niet in een meerjaren-perspectief is opgesteld. Daarmee kan de gemeente het totaaloverzicht missen.

En daar zegt de provincie het volgende over in de brief aan de gemeente over de begroting voor 2013: juist dit totaaloverzicht ondersteunt u bij de vorming van een goed beeld van de ontwikkelingen met betrekking tot gemeentelijke grondexploitatie en grondpositie.

Over Salland TV

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...