Een binnenvaartschip heeft woensdagmiddag een spoorbrug over de IJssel bij Zutphen geramd.

Schip ramt Oude IJsselbrug bij Zutphen

De stuurman van het schip liep enkele snijwonden op, laat de politie weten. Door de botsing rond 13.30 uur werd de stuurhut van het schip vernield. De schipper kon daarna onder de brug doorvaren en heeft zijn schip aangemeerd aan de kade van Zutphen. De waterpolitie van het KLPD heeft een onderzoek ingesteld. De schipper had in ieder geval niet te veel gedronken, zo bleek uit een blaastest.

Het treinverkeer werd stilgelegd totdat duidelijk was of de botsing de stabiliteit van het spoor had aangetast. De schade aan de Oude IJsselbrug viel mee en het treinverkeer werd na ongeveer anderhalf uur vrijgegeven.

Over Salland TV

x

Check Also

Speelgoedmuseum opent op 1 september weer de deuren

Het Speelgoedmuseum aan de Brink in Deventer opent woensdag 1 september voor ...