Het Franse parlement heeft vrijdag ingestemd met het voorstel van president Francois Hollande om 75 procent inkomstenbelasting te heffen op inkomens van 1 miljoen euro of meer.

Frankrijk: 75 procent belasting op topinkomens

Het tarief is een van de hoogste ter wereld. De Franse president had de maatregel beloofd bij de verkiezingen dit voorjaar. De maatregel blijft voorlopig twee jaar van kracht. Hij treft circa 1.500 Fransen, die hierdoor 210 miljoen euro extra gaan betalen. Veel Franse rijken zijn het afgelopen Frankrijk ontvlucht. Ze verhuizen naar landen als Groot-Brittannië en Zwitserland die een vriendelijker klimaat hebben voor mensen met hoge inkomens. In Nederland wil de PvdA een toptarief van 60% voor inkomens boven de zogeheten Balkenende-norm

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...