De Tweede Kamer wil de strengere regels voor gezinsmigratie weer laten terugdraaien.


Meerderheid Tweede Kamer wil strengere regels Gezinsmigratie terugdraaien

Een Kamermeerderheid wil dat het aangescherpte beleid wordt teruggedraaid, maar hoe dat moet gebeuren, is niet duidelijk. Dat bleek dinsdag tijdens een debat met minister Gerd Leers (CDA, Immigratie en Asiel). Op 1 oktober is het moeilijker geworden voor Nederlanders om hun gezin vanuit het buitenland naar Nederland te halen. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de regels worden teruggedraaid omdat een volgend kabinet dat mogelijk toch zal doen.

Omdat het nieuwe beleid vanaf 1 oktober onherroepelijk van kracht is, is het volgens Leers niet mogelijk nu deze regels te schrappen. Tijdens het debat bleef Leers weigeren de regels te veranderen. Volgens de minister zou het te veel verwarring scheppen. Bovendien kan een demissionair kabinet niet zomaar nieuw beleid invoeren en is hij voorstander van de strengere regels.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...