HOOFDDORP - Louis van Gaal is door de KNVB benoemd tot bondscoach van het Nederlands elftal.


Van Gaal nieuwe bondscoach Oranje

Dat heeft de voetbalbond vrijdagavond bekendgemaakt. Van Gaal treedt per 1 augustus aan. De geboren Amsterdammer heeft een contract voor twee jaar ondertekend, tot en met het WK in Brazilië in 2014. Danny Blind zal hem assisteren. De zestigjarige trainer volgt Bert van Marwijk op, die na het teleurstellende EK van vorige maand zijn ontslag indiende. Van Gaal was begin deze eeuw ook al bondscoach van Oranje, zonder veel succes.

Hij vertrok nadat het Nederlands elftal zich niet plaatste voor het WK in 2002. De laatste klus van Louis van Gaal was als trainer bij Bayern München, waarmee hij de Champions League-finale bereikte maar in april vorig jaar vanwege tegenvallende resultaten werd ontslagen.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...