De Nederlandse overheid heeft dinsdag  2 miljard euro opgehaald met de veiling van staatsleningen.


Nederland doet het nog op de financiële markt

Daarmee viel de opbrengst binnen de verwachtingen. De Staat mikte op 1,5 tot 2,5 miljard euro. Een 2-jarige lening bracht 1 miljard euro op, tegen een gemiddeld rendement van 0,52 procent. Met een 25-jarige lening werd 995 miljoen euro opgehaald. De rente op deze obligaties kwam uit op 2,78 procent. “Een goed resultaat onder de omstandigheden”, volgens een obligatiehandelaar. Vooral de opbrengst op de lange lening was volgens deze persoon een sterk teken.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...